Curica ili dečko ???

Go down

Curica ili dečko ???

Postaj by Palčica on 04.09.08 21:41

Curica ili dečko - pitanje je sad!

Vodeće teorije o spolnoj selekciji zasnivaju se na činjenici da tjelesne stanice čovjeka imaju 46 kromosoma, odnosno 23 para. Njih 44 ili 22 para određuju boju kose, očiju, visinu, dok jedan par – tj. dva kromosoma, koja nazivamo spolnim X i Y kromosomima, određuju spol osobe – gdje je XX kombinacija za ženski, a XY za muški spol.

Za razliku od tjelesnih stanica - spolne stanice, spermij i jajna stanica, imaju polovičan broj kromosoma, odnosno 23, te nose po jedan spolni kromosom. Jajna stanica ima uvijek X kromosom, a spermij može imati X ili Y kromosom.

Spol djeteta određuje se tijekom začeća – tj. ako jajnu stanicu oplodi spermij s X kromosom, dobiti ćete djevojčicu, a ako spermij sadrži Y kromosom, imati ćete dječaka. Spol Vašeg djeteta, dakle, u potpuno ovisi o spermiju koji je oplodio jajnu stanicu.Sperma se sastoji od mješavine X i Y spermija – koje zbog njihovih karakteristika zovemo 'postojani X' i 'brzi Y' – a njihov omjer u spermi je otprilike 50:50.

'Postojani X' – nosač ženskog spola: X-spermiji su veći, sporiji i žive puno duže. Puno su otporniji na vaginalnu floru i mogu preživjeti čak 5-6 dana.

'Brzi Y' – nosač muškog spola: Y-spermiji su manji, no imaju duži repić koji ih čini bržima i pokretljivijima, ali nisu otporni i ne mogu dugo živjeti, te u većini slučajeva umiru u roku od 2 dana.

Obzirom na ove uočene karakteristike X i Y spermija – razvile su se teorije o tome kako možete utjecati na povećanje šansi u dobivanju toliko željene curice ili dječaka.

Prije nego što se 'bacimo' na same recepte – treba naglasiti da je vrlo važno, zapravo ključno, odrediti točan dan ovulacije jednom od standardnih metoda: mjerenjem bazalne temperature ili raznim pomagalima za otkrivanje ovulacije.

'Recept' za curice

* 'Tajming' – Vaš ključ uspjeha - imajte spolni odnos 3 dana prije očekivane ovulacije, a izbjegavajte spolne odnose 1-2 dana prije očekivane ovulacije, kako bi, kada nastupi ovulacija, jedini preživjeli spermiji bili 'postojani X' spermiji

* Probajte smanjiti broj spermija prirodnim putem: učestalim odnosima. Naime, dokazano je da smanjeni broj spermija utječe na povećanje postotaka X spermija u spermi.

* Probajte održati ph kiselost vaginalne flore: niti jedan spermij ne može preživjeti u ph kisleom okruženju, iako će malo kiselo okruženje uzrokovati da jedini preživjeli spermiji budu X spermiji – budući da su puno otporniji.

Kiselost i lužnatost vaginalne flore su klinički pojavni fenomeni tijekom menstrualnog ciklusa žene. Reproduktivni trakt većine žena je kiseo tijekom neplodne faze ciklusa, dok postaje sve više lužnat kako se ovulacija približava, što pogoduje životu spermija – posebice Y spermija.

Kako bi 'zakiselili' vaginalnu floru možete probati prije seksulanog odnosa napraviti kupku s malo octa, a u prehrani se preporuča pojačan unos kalcija i magnezija.

* Seksualna poza koja se preporuča tijekom ejakulacije jest 'misionarski položaj jer je dubina penetracije manja, čime je i manje vjerojatno da će izbacivanje sjemena biti blizu otvora cerviksa, gdje je cervikalna sluz lužnatija i kao takva više pogoduje Y spermijima.

Na osnovi opisane procedure – šanse da 'dobijete' curicu su 75-80% pod uvjetom da ste točno odredili dan ovulacije.

'Recept' za dječake

* 'Tajming' – ključ Vašeg uspjeha – imajte spolne odnose unutar 24 sata prije očekivane ovulacije: kako su Y spermiji brži i pokretniji, stići će na cilj puno prije X spermija

* Povećajte broj spermija: suzdržavanjem od spolnih odnosa 3-4 dana prije začeća povećat ćete broj spermija, kao i udio Y spermija, čime su izgledi da dobijete dječaka puno veći. Samo pazite: preduga apstinencija može biti kontraproduktivna.

* Održavajte ph lužnatost vaginalne flore.

* Seksualna poza koja se preporuča tijekom ejakulacije jest 'odostraga': pri kojoj je penetracija dublja, čime ćete povećati šanse da će izbacivanje sjemena biti u lužnatijim područjima, blizu otvora cerviksa, koje prije svega najviše pogoduje Y spermijima

* Za muškarce: popijte 'jaču' šalicu kave 15-30 min. prije seksualnog odnosa. Studije pokazuju da kofein ima stimulirajući efekt na spermije. No pazite: učestali i povećani unos kofeina može imati kontraproduktivan efekat i utjecati na smanjenje broja spermija.

Na osnovi opisane procedure – šanse da dobijete dječaka su 80-85% pod uvjetom da ste točno odredili dan ovulacije.

Ovim savjetima možete povećati šanse utjecanja na izbor spola djeteta prije samog začeća. No, trenutno ne postoji proces ili tehnika koja će vam garantirati da ćete dobiti djevojčicu ili dječaka. Na kraju, naglasimo da je za puno parova najveća nagrada i sreća da dobiju i imaju zdravo dijete bez obzira na njegov spol.

Izvor: Udruga Roda, www.roda.hr

Pripremila: Ankika

_________________
Palčica
Palčica
Super Moderator
Super Moderator

Gender : Female
Broj postova : 720
Age : 48
Lokacija : Dalmacija
Bodovi aktivnosti : 181
Registration date : 02.08.2008

[Vrh] Go down

Re: Curica ili dečko ???

Postaj by Palčica on 04.09.08 21:42

Nadam se da će ovaj recept nekome pomoći. Ako se netko pronašao u ovom receptu neka to podijeli s nama i da nadu drugima u uspjeh.

_________________
Palčica
Palčica
Super Moderator
Super Moderator

Gender : Female
Broj postova : 720
Age : 48
Lokacija : Dalmacija
Bodovi aktivnosti : 181
Registration date : 02.08.2008

[Vrh] Go down

Re: Curica ili dečko ???

Postaj by dany on 04.09.08 22:32

Ja znam još jedan trik..ako želiš curicu moraš se smijati dok si usred "posla",a za dječaka moraš biti ozbiljan :D ..ovo iz teksta nisam ni isprobala niti budemo,jer nema više djece nono

_________________
DOMINIK 21.12.2004
LORENA 05.07.2007
dany
dany
Administrator
Administrator

Gender : Female
Broj postova : 3388
Age : 41
Lokacija : Čakovec
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar
Kako ste saznali za ovaj forum : Ovo je moj forum
Država :
Bodovi aktivnosti : 1237
Registration date : 06.06.2008

http://nasa-djeca-i-mi.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Re: Curica ili dečko ???

Postaj by Mmama on 29.10.08 2:58

Kod mene u selu(rodnom)su stari ljudi znali pricati da se za djecaka moraju obuti gumene cizme a za djevojcice opanci :D .Mi smo bili bosi Wink
Mmama
Mmama
Srebrni član
Srebrni član

Gender : Male
Broj postova : 166
Age : 48
Lokacija : Svicarska
Bodovi aktivnosti : 0
Registration date : 07.08.2008

[Vrh] Go down

Re: Curica ili dečko ???

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.